Tävlingsmomentet är avgjort!

Tack för alla fina bidrag!

 


OBS! Vill ni fortfarande göra pristävlingen utom tävlan finns all information ni behöver kvar här på sidan.

 

Uppgift: Norrländsk kartongkreativitet

Här finner du en Power Point presentation, som kan hjälpa dig att introducera uppgiften.

I denna pristävling gäller det att ni, våra norrländska barn och elever släpper loss kreativiteten. Samtidigt lär ni er mer om återvinning, som är ett viktigt område för vår gemensamma miljö såväl i Norrland som i hela vår värld.

Som material använder ni tomma och ursköljda dryckeskartonger som t ex fil-, yoghurt- och mjölkförpackningar (gärna från Norrmejerier) som ni samlat på förskolan, fritidshemmet eller i skolan. Självklart kan varje barn/elev ta med sig ett antal förpackningar hemifrån också.

Använd sedan dryckeskartongerna i er kreation. Skriver ni en slogan om återvinning med dryckeskartongerna? Gör ni ett norrländskt konstverk på marken eller på golvet? Blir det en jätteorm på gården? Bygger ni en labyrint eller kanske en jättestor hage som ni hoppar i?  Eller varför inte en staty? Bara fantasin sätter gränsen för kreativiteten.

De enda reglerna som finns är att ni enbart använder dryckeskartonger och att de i steg 2 återvinns. För att göra återvinningen så bra som möjligt, får ni inte måla på dryckeskartongerna, addera något klister eller liknande (vilket kan försvåra återvinningen).

Vi vill att ni dokumenterar både ert kreativa skapande och återvinningen med bild och ord eller varför inte genom att spela in en liten film? Bidraget laddas därefter upp på mina sidor. Det roligaste och mest inspirerande bidraget utses som vinnare av en jury, bestående av personer från Norrmejerier, Tetra Pak och Världsnaturfonden WWF. Tre bidrag från F-3 respektive 4-6 samt tre bidrag från förskolan kommer att väljas ut.  Juryns beslut kan inte överklagas. Vinnarna blir kontaktade via mail.

Vilka kan delta i Norrmejeriers pristävling?

Alla förskolor och skolor F-6 från Sundsvalls kommun och norrut, samt Jämtland.

Priser:

1:a pris i respektive åldersgrupp är att Norrmejerier bjuder på tårtkalas. Från Tetra Pak får vinnande bidrag specialtillverkade picknickfiltar, som även kan användas som solsegel eller varför inte som en tuff prydnad på väggen. Vinnarna får även en affisch ifrån Världsnaturfonden WWF.

2:a—3:e pristagarna i respektive åldersgrupp får Norrmejerier-presentcheckar för att kunna hämta ut produkter till en trevlig fikastund samt specialdesignade picknick filtar från Tetra Pak. Vinnarna får även en affisch ifrån Världsnaturfonden WWF.

Läs mer:

www.norrmejerier.se