Tävlingsmomentet är avgjort!

Tack för alla fina bidrag!


OBS! Vill ni fortfarande göra pristävlingen utom tävlan finns all information ni behöver kvar här på sidan.

Vinnare

Förskola
1. Förskolan Skålmo, avdelning Smörblomman, Lima
2. Björkbackens förskola, avdelning Tallen, Fagersta
3. Släbro förskola, Nyköping

F-3
1. Skärlagskolan, åk 2, Trosa
2. Mockfjärdsskolan, klass 1B, Mockfjärd
3. Rosenfeldtskolan, klass 3B, Karlskrona

4-6
1. Dalslundsskolan klass 5B, Åkarp
2. Sjöfruskolan, Umeå
3. Bäckskolan, Linköping

Vinnarna blir kontaktade via mail.


Uppgift: Gör en mjölkpaketskampanj för att få fler att återvinna mer!

Här finner du en ppt, som kan hjälpa dig att introducera uppgiften.

Denna pristävling innebär att barnen/eleverna ska designa en egen återvinningskampanj som skulle kunna tryckas på baksidan av ett mjölkpaket. Varje förskoleavdelning eller klass får tävla med max tre bidrag.

Använd mjölkpaketsmallen som finns här när ni skapar era kampanjförslag!

Era bidrag kan till exempel bestå av era bästa återvinningstips om hur man kan göra hemma, på förskolan, i skolan eller på semestern. Eller era bästa argument varför fler ska återvinna mer. Illustrera er kampanj i text och /eller bild. Tänk på att det ska kunna gå att trycka er kampanj.
Ta en bild av ert/era bidrag och skicka in via ”mina sidor”. Har ni svårt att samla bidragen på en bild så går det bra att skicka in dem till info@kartongmatchen.se

Tänk på att spara era bidrag tills tävlingen är avgjord. Är det just ett av era bidrag som vinner behöver det skickas in för att kunna tryckas på en 3D-bild av en mjölkförpackning från Arla samt ett mjölkpaket. Vinnarna kommer att bli kontaktade via de kontaktuppgifter ni lämnat vid anmälan.

De mest inspirerande och tänkvärda bidragen utses som vinnare av en jury bestående av personer från Arla och Tetra Pak. Juryns beslut kan inte överklagas. De vinnande bidragen från förskola, F-3 samt 4-6 får sin idé tryckt på en inramad 3D-bild av en mjölkförpackning från Arla samt på ett mjölkpaket.

Priser:

1:a pris i respektive åldersgrupp är att man kommer få sin idé tryckt på en inramad 3D-bild av en mjölkförpackning från Arla samt på ett mjölkpaket. Dessutom får man presentcheckar för att kunna hämta ut produkter från Arlas sortiment till en picknick. Från Tetra Pak får vinnande bidrag specialtillverkade picknickfiltar till klassen, som även kan användas som solsegel eller varför inte som en tuff prydnad på väggen. Vinnarna får även en affisch ifrån Världsnaturfonden WWF.

2:a—3:e pristagarna i respektive åldersgrupp får presentcheckar för att kunna hämta ut produkter från Arlas sortiment till en picknick samt specialtillverkade picknickfiltar från Tetra Pak. Vinnarna får även en affisch ifrån Världsnaturfonden WWF.