VÄRLDSNATURFONDEN WWF

Världsnaturfonden WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen genom att:

  • bevara världens biologiska mångfald
  • verka för att förnybara naturresurser används på ett hållbart sätt
  • minska föroreningar och ohållbar konsumtion

WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961. Med sina närmare fem miljoner supportrar är WWF en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med projekt i mer än 100 länder. Verksamheten finansieras till största delen med gåvor från allmänheten.

Läs mer om WWF på www.wwf.se


PP-bild

WWF Panda Planet

Gillar du djur och natur? Det gör WWF också! Därför finns Panda Planet – WWF för barn och unga. En helt gratis sajt fylld med djurfakta, miljötips, kluriga quiz, pyssel och allt däremellan. Här finns också WWF personal som bloggar och svarar på djur- och naturfrågor.

Under hela tävlingsperioden följer Panda Planet med i Kartongmatchen, skriver om tävlandet, hur det går för djuren och ger miljö- och återvinnartips. På Panda Planet kan barnen också dyka ner till djuren som bor under ytan, spana in mysiga minstingar- som humlor och myror eller lära sig tyda spåren i snön. Vi ses på sajten!

Läs mer om Panda Planet på www.pandaplanet.se