KARTONGMATCHEN

Var med och ta upp matchen för en ökad återvinning av dryckeskartonger!

De senaste åren har närmare 180 000 elever och förskolebarn deltagit i återvinningstävlingen ”Kartongmatchen”. Tillsammans har de hjälpt till med att öka återvinningen av dryckeskartong från 24% till närmare 40%! Det är bra, men fortfarande är det 6 av 10 dryckeskartonger som inte återvinns! Det vill vi ändra på!

Kartongmatchen är en skoltävling som består av tre obligatoriska ”matcher” och tre frivilliga pristävlingar. Tävlingen pågår under höstterminen, mellan den 7 augusti och 24 november 2017. Alla avdelningar och klasser som slutför de tre obligatoriska matcherna är med i utlottningen av fina priser från Tetra Pak och Världsnaturfonden WWF!

För varje anmäld elev och förskolebarn bidrar Tetra Pak med 1 kr till ett av WWF:s naturvårdsarbete som varje elev/förskolebarn själv väljer. Hur mycket pengar respektive djur erhåller hittar ni på Kartongmatchens förstasida.

För att sätta tävlingen och återvinning av dryckeskartong i ett sammanhang finns ett framtaget inspirationsmaterial med faktafolder, sagor, bildspel, elevövningar och filmer. Vid anmälan erhåller du och dina elever/förskolebarn ett kostnadsfritt välkomstpaket.

Välkommen in i matchen!